Да не казваме на никого ПИН кода на дебитната ни

...
 Да не казваме на никого ПИН кода на дебитната ни
Коментари Харесай

БНБ ни съветва как да теглим пари от банкомат

 Да не споделяме на никого ПИН кода на дебитната ни карта и да се пазим от скимиращи устройства, инсталирани на банкоматите. Това са част от препоръките, оповестени онлайн от националната ни банка. Краткият потребителски справочник има за цел да помогне на сегашни и бъдещи консуматори на финансови артикули, които се оферират в България.
Част от потребителските насоки са за пазаруващи в Интернет. Плащанията онлайн не изискват въвеждане на ПИН кода, който употребявате на банкомат или на ПОС теминал. При заплащания в Интернет вместо ПИН код се изисква код за сигурност, намиращ се на гърба на банковата карта, посредством който се откриват достоверността и точното осъществяване на платежна интервенция, написа в наръчника.

От Българска народна банка ни поучават още при избор на финансов артикул, като депозит или заем, първо да се срещнем с всички клаузи и условия, както записаните в контракта, по този начин и тези с дребни букви в общите условия. Ако смятате, че са наранени вашите ползи, може да се обърнете както към финансовата институция, с която има контракт, само че и към държавните институции, които са оторизирани да позволяват разногласия.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР